KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

Nr 3 2013

Höstens första nummer av Insikt finns nu i prenumeranternas brevlådor – men också som blädderbar tidning här på lafa.nu. I det nya digitala formatet kan du söka på ämnesord i innehållet flera år tillbaka och dela särskilt intressanta artiklar med andra – det är rent (e) magiskt, faktiskt!

Läs Insikt nr 3 2013

Ur innehållet:

Samordnare saknas i Gotländskt pussel
Gotland har en tuff utmaning – att vända de höga klamydiasiffrorna och minska det rekordhöga antalet aborter bland unga. En STI-mottagning som särskilt välkomnar unga män är en av satsningarna som görs trots knappa resurser.

”Aspergaren” Andreas Brunnström behöver en manual
- Jag skulle behöva en Ikea-beskrivning som berättar steg för steg hur man gör. Andreas Brunnström, 33, har Aspergers syndrom. Han tänker mycket på vänskap, kärlek och sex men är osäker på hur han ska bete sig och känner att han saknar en plattform att stå på när det gäller nära relationer.

Sprututbytet igång
I april i år öppnade Stockholm, som en av de sista huvudstäderna i Europa, sitt första sprututbyte i offentlig regi. Målet är att förbättra hälsan och livskvalitén för personer som injicerar narkotika och på sikt motivera till ett drogfritt liv.

Jakten på den homosexuella hjälten
Varför ser vi sällan samkönad kärlek i superhjältefilmer? Finns det verkligen inga homosexuella superhjältar och vilken betydelse skulle de kunna få?

Läs även om:

Hivtest på nattklubb
Hur ska spridningen av hiv bland män som har sex med män minskas? Den frågan har stötts och blötts de senaste åren. Nu kommer två nya europeiska studier med fler pusselbitar.

Fristad för transpersoner
Följ med till Morris Home, ett nyöppnat härbärge för hemlösa transpersoner i Philadelphia, USA. Philadelphia kallas numera den mest gayvänliga staden i USA, trots att den ligger i en av landets i dessa sammanhang minst progressiva stater – Pennsylvania.

Hbt-läsning för barn och unga
Vilka är de bästa böckerna med hbt-tema för barn och ungdomar? Insikt har tagit hjälp av ett gäng engagerade bibliotekarier för att ge svar på frågan.

 

Senast ändrad 2017-06-28