KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

Omslagsbild Insikt nr 4 2011

Nr 4 2011

Medicinförsäljning handlar om stora pengar. Tusentals online-apotek erbjuder sina tjänster, billigt och bekvämt. Men många på ytan propra apoteksajter utgör ett hot mot hälsan. Receptfri antibiotika online ökar risken för resistens och plagierade preparat kan ge ödesdigra konsekvenser. I artikeln "Livsfarlig hantering" granskar Insikt den omfattande läkemedelsförsäljningen på internet.

Läs Insikt nr 4 2011

Mer av innehållet:

Normkritik:

Här är alla lika!
Att synliggöra de normer som styr samhället hjälper till att stärka demokratin på sikt. Lotta Rajalin, enhetschef för sju förskolor i Stockholm, tror stenhårt på att det normkritiska arbetet ger bestående resultat.

Var ligger din normgräns?
Insikt var med på Lafas kurs ”Att belysa och ifrågasätta normer”.

MSM:

Stigma och diskriminering gör livet med hiv svårt.
Att diskriminering och ohälsa hör ihop är inget nytt. På konferensen FEMP 2011 presenterades två nya undersökningar om män som har sex med män som för första gången visar på hur det sambandet drabbar målgruppen.

Smittskyddslagen:

Lagen ger falsk trygghet
Rättsosäker, stigmatiserande och kontraproduktiv. Kritiken mot den svenska hivpolitiken är hård. Situationen diskuterades nyligen på konferensen ”Hiv, brott och straff”, där politiker och experter, forskare, jurister och personer som arbetar med hivfrågor, samlades.

Utlandsreportage om situationen i franska fängelser:

Tabu som dödar
Sex och droger är tabu i franska fängelser. Ändå rör sig internerna i en miljö där de löper hög risk att infekteras av både hiv och hepatit. Det visar flera aktuella studier.

Senast ändrad 2017-06-28