KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

Kondomutdelning

För att främja säkrare sex delas varje år omkring 1 miljoner kondomer ut till ungdomar och unga vuxna i Stockholms län.

I Kunskapscentrum för sexualitet och hälsas uppdrag ingår att dela ut gratis kondomer till unga och unga vuxna i Stockholms län. Utdelningen sker med hjälp av kondomutdelare på skolor, ungdomsmottagningar, fritidsgårdar, inom hälso-och sjukvård, STI-mottagningar, sesammottagningar, beroendemottagningar och i föreningar. Vi kan tyvärr inte dela ut kondomer till privata arrangemang och event av olika slag. Varje år delas cirka 1 miljoner kondomer ut på hundratals platser i länet.

Kondompåsarna innehåller en blandning av vårt kondomsortiment och finns att beställa i två storlekar. En större med 500 kondomer och en mindre med 150 kondomer.

Är du utdelare och behöver kondomer? Beställ via vårt formulär: här

Saknar du produktbladet med närmare information om kondomerna som ligger i kondomlådan? - ladda ner det här!

Vill du bli kondomutdelare? Skicka ett mejl till kcsh.hsf@sll.se och berätta i vilket sammanhang du vill dela ut kondomer.

Nationellt kondomavtal

Ett nytt kondomavtal har tagits fram av Sveriges kommuner och landsting, SKL, efter en nationell upphandling bland kondomdistributörer. Det nya avtalet gör det möjligt för landsting, kommuner och organisationer i hela Sverige att köpa kondomer till avtalspris. 

Aktörer inom Stockholms län kan fortfarande beställa gratis kondomer från Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa. Det nya avtalet ger dock dig och din organisation möjlighet att köpa till extra kondomer till avtalspris vid behov av större volymer än KCSH kan erbjuda.

Läs mer om kondomavtalet och hur det går till

Senast ändrad 2019-05-15