KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

120 slag i minuten

Datum: Fredag 1 december, kl 18:30

Organisatör: Folkets Bio, Bio Rio

Stockholmspremiär  på World Aids Day för flerfaldigt belönad fransk film med efterföljande samtal mellan Jonas Gardell och Mian Lodalen som direktsänds på flera biografer runt om i landet.

Filmen 120 slag i minuten vann fyra pris på årets Cannesfestival, bland annat Grand Prix och har valts till Frankrikes Oscarsbidrag i klassen Bästa icke-engelskspråkiga film. 

”Politik och passion i 90-talets Paris. Trots att aids fortsätter att skörda tusentals offer är hjälpen återhållsam. Frustrationen växer bland aktivisterna i Act Up som tvingas ta till spektakulära metoder för att för att dra uppmärksamhet till frågan. Nathan är ny i gruppen och mötet med den militante Sean skakar hela hans värld i en film som garanterat kommer få ditt hjärta att bulta”

”Jag tror att det är svårt att älska en film mer än den här” – Pedro Almodovar, juryns ordförande i Cannes 2017.

Visningen på Bio Rio följs av ett samtal mellan Jonas Gardell och Mian Lodalen. Samtalet leds av Johan Hilton och livesänds samtidigt på ett flertal biografer: Zita i Stockholm, Hagabion i Göteborg; Panora i Malmö, Kino i Lund, Royal i Luleå, Folkets Bio Väven i Umeå och Fyris i Uppsala.

För mer information och biljetter:
Zita Folkets Bio
Bio Rio