KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

Frågachans.nu i mobilen

2015-05-11

Nu nylanseras frågachans.nu, Lafas webbsida för 10-13-åringar, med omarbetade texter, fler filmer och massa fina illustrationer. Nytt är också att man kan titta på den i mobilen och på surfplatta, lika väl som i datorn.

2009 släpptes Lafas ”mellanstadiesajt” för första gången. Många barn och ungdomar i 10-13-årsåldern har sedan dess besökt frågachans.nu för att läsa om kropp, pubertet och sexualitet, ställa en fråga till Fråga Ugglan eller göra ett inlägg i Dagboken. Men detta har de hittills bara kunnat göra i en dator. Eftersom målgruppen använder sina mobiler och läsplattor minst lika mycket som datorer, har vi nu gjort sajten responsiv, vilket innebär att den fungerar lika bra oavsett var och hur man går in på den. I samband med det har vi passat på att uppdatera alla texter, lagt upp nya fina illustrationer och spelat in fler kortfilmer där mer och mindre kända vuxna berättar om hur det var när de var unga.

Vi vill förstås att så många som möjligt i målgruppen ska hitta till sajten, så vi är mycket tacksamma om du som möter 10-13-åringar tipsar om den. Den går också alldeles utmärkt att använda i sex- och samlevnadsundervisningen!

Klicka här för att gå in på sajten

Lästips: I nästa nummer av Insikt (ute 9 juni) har vi låtit sex tjejer och killar i målgruppen kommentera sajten. Vi intervjuar också Thérèse Juvall, redaktör för frågachans.nu