KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

Lafa presenterar - Liggprognosen!

2013-06-14

En erogen zon över Gotland och klara till halvklara liggchanser. Årets sommarkampanj från Lafa har liggprognosen i centrum.  

Kommer du ihåg förra sommarens efterlysning av världens bästa liggplats? I årets kampanj är inte platsen för sexet i fokus utan ”vädret”.

-  Vi jobbar vidare med förra årets målgrupp unga resenärer och använder liksom tidigare ett humoristiskt koncept för att få igång samtal om kondom och säkrare sex. Vi hoppas förstås att många tar chansen och beställer hem gratis kondomer innan de ger sig ut och reser, säger Robert Pantzar, projektledare på Lafa – enheten för sexualitet och hälsa inom Stockholms läns landsting.

Särskilt fokus ligger på personer i åldern 20-24 år. Stommen i kampanjen är korta filmer på Lafas kampanjsajt kondom08.nu. En meteorolog förutspår sexuella aktiviteter såväl i Sverige som i andra länder. På platser där många samlas samtidigt, till exempel under musikfestivaler, kan man nog räkna med en hel del spänningar i luften.
Besökare på kondom08.nu kan även skapa en individuell liggprognos genom att svara på några frågor. Andra inslag på sajten är korta filmer där sexualupplysaren Olle Waller pratar om kondomer samt blogginlägg från unga vuxna på temat sex och kondom.

Precis som förra året kan boende i Stockholm och på Gotland kostnadsfritt beställa hem tio kondomer alternativt fem kondomer och fem förpackningar glidmedel. Kondomer kommer dessutom att delas ut i samband med olika events, bland annat musikfestivalen Popaganda i Stockholm 30-31 augusti.

Hanna Ådin

Pressmeddelande