KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

Låt brevbäraren lösa problemet

2014-06-23

Lafas sommarkampanj erbjuder gratis kondomer till sommarkåta unga som tröttnat på oron dagen efter.

Gjort något du ångrar? På väg hem för att fundera över saker och ting i dyster enslighet?  I sommar erbjuder Stockholms läns landsting dig mellan 15 och 29 år i Stockholm och på Gotland ett enkelt sätt att slippa åtminstone framtida ångest framkallad av osäkert sex. På kondom08.nu kan du beställa gratis kondomer och glidmedel och få dem hemskickade med post.

- Visst kan det vara lite bökigt att använda den där kondomen när det är dags, men poängen är att vara street smart och se till att skydda sig själv och andra. Då slipper man ångest dagen efter, säger Olle Waller, sexualupplysare på Lafa – enheten för sexualitet och hälsa, Stockholms läns landsting.

Lafas sommarkampanj, den sjunde i ordningen, håller i år på mellan den 18 juni och 30 augusti. Målsättningen är att minst 15 000 personer i slutet av sommaren ska ha beställt kondomer och glidmedel på kondom08.nu och att 25 procent av målgruppen (ca 425 000 personer) ska ha sett kampanjen som kommer att synas i Stockholms tunnelbana, på diverse webbplatser bl a Qruiser och via studentkortets app och e-postutskick.