KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

Love yourself – Test yourself

2013-06-26

House of Wallenberg har gjort låten med årets budskap från StopHiv-gruppen ”Love yourself – Test yourself”. I StopHiv-tältet kan festivalbesökarna på Stockholm Pride, mellan 30 juli och 3 augusti, testa sig för sexuellt överförda infektioner, få rådgivning och hämta gratis kondomer och glidmedel.

StopHiv-gruppen genomför varje år under Prideveckan i Stockholm en kampanj för att uppmuntra till hivtest. Årets budskap är alltså Love yourself – Test yourself. Låten med samma titel är komponerad av klubbarrangören och musikproducenten Petter Wallenberg (House of Wallenberg). Petter har ett stort engagemang i hivfrågor och hoppas att kunna bidra till att fler går och testar sig. Låten och tillhörande video är inspelad med hiphop-gruppen Yo Majesty och kommer att finnas på Spotify och iTunes. Under invigningsdagen kommer Petter Wallenberg själv att framföra den under en show på Stora Scenen i Pride park.

Syftet med StopHiv-kampanjen är att:

  • uppmuntra unga män som har sex med andra män att hivtesta sig
  • informera om var man kan testa sig
  • ge kunskap om hivtestning och om andra sexuellt överförda infektioner.

Mer info:

stophiv.nu (där man hittar olika testställen)

stockholmpride.org (för information om vad som händer i Pride Park och Pride House)

Stophiv-gruppen är en samverkansgrupp bestående av: Lafa, Venhälsan, Poshitiva gruppen, RFSL, RFSL Stockholm, RFSL Ungdom, Smittskydd Stockholm.