KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

Ny samordnare i regionen

2013-06-13

Det närmaste året kommer Stockholm och Gotlands regionala kunskapssamordning kring hiv/STI-prevention att skötas av Edward Summanen, socionom och kulturvetare med genusvetenskap som huvudämne.

- Förutom arbetet inför World Aids Day i december kommer en av mina huvudsakliga uppgifter kommer vara att fungera som en länk i erfarenhetsutbytet mellan Stockholm och Gotland. Jag kommer också att stå för kontakten mellan Regionala rådet och Color of Love-kampanjen inför deras insatser i regionen, bland annat under Stockholm Pride och Regnbågsveckan i Visby.

Sexualpolitik är en viktig fråga för Edward Summanen, som under de senaste fem åren arbetat på RFSL Ungdom och RFSL Stockholm som projektledare och utbildare, bland annat med hbt-certifiering och med flera projekt om bland annat transfrågor, hbt och religion och säkrare sex för unga HBTQ-personer. Han var även redaktör för antologin ”Det är vår tur nu – att vara trans i en tvåkönsvärld”.

- Man kan väl säga att jag är ganska bra på alla bokstäverna i HBTQ och normkritik. Jag hoppas att jag kan bidra med den kunskapen.

Under den tid Edward vikarierar på Lafa för föräldralediga Elin Jacobsson kommer han även att arbeta tillsammans med Robert Pantzar med Lafas sommarkampanj Liggprognosen och med den nationella satsningen på Klamydiamåndagen.