KCSH

Kunskapscentrum för sexualitet och hälsa

Stockholms läns landsting

World Aids Day i Stockholm

2015-11-30

Uppmärksamma World Aids Day med oss! På tisdag 1 december står vi på Stockholms Centralstation mellan 07.00 och 19.00.

I vår monter kan du uppdatera dina kunskaper om hiv, prata med personer som lever med hiv och höra deras berättelser. Du får också veta mer om dagens behandling och mediciner av läkare och sjuksköterskor från sjukhusens hivmottagningar. Det finns möjlighet att knyta ett rött band för att minnas de som gått bort i aids genom åren. Vi har ett antal gäster under dagen som deltar i minnesceremonin och delar sina egna erfarenheter och kunskaper om hiv, vilka det är kan du läsa mer om på www.wadstockholm.se.

Vid montern på Centralen delar vi även ut tidningen Insikt, som i detta nummer har temat "Hiv idag" och innehåller aktuell kunskap om hiv och om hur det är att leva med hiv. 

Vår monter känner du kanske igen från Folkhälsomyndighetens pågående kampanj Hiv idag är inte som igår och du hittar oss lätt på Centralens övre plan.

 

Väl mött!

Lafa – enheten för sexualitet och hälsa i Stockholms Läns Landsting, Hiv-Sverige, Posithiva Gruppen, RFSU, Noaks Ark, Kunskaps- och resurscentrum för Barn och Unga med hiv, Venhälsan och Infektionsmottagning 2 Karolinska Huddinge.